Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Onze eerste ratten

Inhoud

In 2014 zijn wij begonnen met het houden van ratjes.

Waarom ratjes?

Ik, Lianne, ben allergisch voor eigenlijk alle dieren met hierbij een paar uitzonderingen. Een van die uitzonderingen is de tamme rat. Na heel veel inlezen, kennis maken en voorbereiden, was ik erover uit. Ik wilde twee ratjes. Mijn eerste ratjes kwamen van rattery Arriba uit Limmen. Vol zenuwen ging ik heen toen we aan de beurt waren op de wachtlijst.

Daar waren ze dan; Kamille en Jasmijn. 2 dametjes uit het K en J nest met namen die geïnspireerd waren uit kruiden.

Eerste kooi

Onze eerste kooi was een Ferplast Jenny (80x50x80) met hierboven op een 2e jenny. (Totaal zo’n 80x50x140). De tralies waren bedekt met placemets zodat ze geen kans hadden op bumble foot hierdoor. Het schoonmaken was erg onhandig en al snel stapten we over op een aluminium rattenkooi. Deze hebben we opgehaald bij rattery Cuddling critters in Purmerend. En ja… Toen was het hek van de dam.

En nu?

Nu, 9 jaar later, hebben nog veel ratten ons hart mogen stelen.

Zowel uit Nederland en Duitsland, maar ook van rattenopvang Rathalla en rattenopvang Maarn. Verder zijn er herplaatsertjes bij ons gekomen via marktplaats, Facebook of via via. Onze groep bestaat over het algemeen uit vrouwtjes met daarbij een of meerdere gecastreerde mannen. De dames laten we onder een jaar preventief steriliseren. Eigenlijk castreren want ook wordt de baarmoeder verwijderd. Het preventief steriliseren van dames heeft vele gezondsheidsvoordelen.

Onze huidige groep bestaat uit 7 ratten; 4 van hen komen van rattery Cuddling Critters en de andere 3 zijn opvangertjes. Zij verblijven in een mooie aluminium kooi van Bonne kooienbouw. Komen er meer ratten bij? De kans is groot.

Deel deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Onze eerste ratten

In 2014 zijn wij begonnen met het houden van ratjes. Waarom ratjes? Ik, Lianne, ben allergisch voor eigenlijk alle dieren met hierbij een paar uitzonderingen.

Lees verder »

Wegens gezondheidsproblemen tijdelijk gesloten

Bestellingen worden automatisch geannuleerd. Houd onze socials in de gaten voor updates of stuur een mailtje naar: info@rattenschatten.nl Heb je iets nodig uit de voorraad dat niet kan wachten? Stuur ons dan een berichtje en dan gaan we kijken wat mogelijk is. 

 

Liefs, team Rattenschatten